Partenerul tau pentru transport de marfuri oriunde in Europa
Acasa» Scurt Istoric

Scurt Istoric

SC DUMAGAS TRANSPORT&LOGISTICS - PESTE UN DECENIU DE SUCCES
SC DUMAGAS TRANSPORT SA este un pionier pe piata transporturilor din Romania, avand o experienta in domeniu de peste 14 ani. Compania s-a dezvoltat pe baza unor principii si valori strict conturate si definite ce vizeaza siguranta, calitatea, dinamismul, flexibilitatea si performanta.

1996
Activitatea de baza a companiei a inceput cu distributia de produse petroliere lichefiate in S-V ROMANIEI si cu transportul rutier de marfuri.

1998-2000
Transportul rutier de marfuri se pefectioneaza si devine activitatea de baza a companiei Dumagas Transport.

2000 –2005
Pe baza investitiilor in masini, echipamente si resurse umane si prin perfectionarea continua a calitatii serviciilor, compania Dumagas Transport cunoaste o dezvoltare accelerata, devenind unul dintre cei mai insemnati transportatori de pe piata romaneasca si dobandeste notorietate pe piata transporturilor din toata Europa. Tot mai multe companii de prestigiu din Europa apeleaza la serviciile de transport oferite de Dumagas, ceea ce a determinat intensificarea prezentei companiei pe piata de profil de pe intregul continent.
Dumagas Transport devine de asemenea una dintre cele mai mari case de expeditii din Romania, iar aprecierile clientilor determina dezvoltarea si diversificarea flotei de camioane si semiremorci si incheierea de contracte ferme cu tot mai multi subcontractori agreati in sistemul Dumagas pe baza de multispecializare (prelate, dube frigorifice, cisterne, transportatoare, logistica, distributie).

2006-2009
Dumagas Transport ajunge sa ofere un pachet de servicii complete, atat in transport, dar si in logistica, deschizand centre de distributie nationala pentru toate tipurile de produse, inclusiv produse refrigerate si congelate, in Craiova si Bucuresti.
In 2008 Dumagas Transport deschide noul depozit de 10.240 mp in incinta Mercury Business Park (autostrada Bucuresti-Pitesti, km 22) .

2009-2011
Perioada sta sub semnul unui moment marcant pentru companie: Dumagas Transport reuseste sa atraga fondul britanic de investitii Bancroft, ca apoi sa isi mareasca flota de camioane cu 40%. “Ne bucuram ca am reusit sa convingem un fond important de investitii, cu actionari de calibru, de soliditatea afacerii noastre si de calitatea oamenilor care formeaza echipa Dumagas Transport.
Dumagas Transport, cu peste 50.000 de transporturi efectuate anual,  ajunge unul din cei mai mari jucatori pe piata de transport din Europa de Est si un brand recunoscut pe marile piete din tarile membre UE cat si din Orientul Mijlociu.


Compania continua sa se situeze in primii 3 operatori de transport din Romania, investind peste 20 mil euro in active imobilizate. Grupul Dumagas ajunge sa aiba aproximativ 900 de angajati, oferind locuri de munca la standarde europene.

2012 – 2014

Din anul 2014, Bancroft Private Equity detine 100% din capitalul social al companiei, compania regandindu-si strategia de la nivel national la unul regional. Au fost facute investitii si a operat modificari in fluxurile operationale pentru a sustine o dezvoltare durabila.

Primul pas in pozitionarea regionala a fost marcat de deschiderea biroului Dumagas la Istanbul, la finalul trimestrului trei din 2014.

Din luna octombrie, 60 de noi camioane MAN și 25 de semiremorci Schmitz completeaza cele 415 unitati proprii de transport, dupa o investitie de 4,8 milioane euro. S-au adaugat 80 de noi locuri de munca, ceea ce aduce echipa Dumagas la 650 de persoane. Camioanele MAN Euro 6 vor fi utilizate pentru tran­sport pe distante lungi si sunt dotate cu pachetul EfficientLine pentru reducerea consumului de carburant si cu sisteme telematice de control si pozitionare prin GPS.

Managementul general a fost preluat de Mircea Vlah, anterior Director General Adjunct. Mandatul noului CEO se concentreaza pe cresterea veniturilor, revenirea pe profit si implementarea proceselor de excelenta operationala in activitatea de transport international si domestic.

“Avem o baza solida, Dumagas este in topul transportatorilor romani si are sansa de a se consolida ca unul dintre cei mai mari jucatori regionali. Vreau sa fim nu numai mari, ci si foarte buni, astfel ca investim 5,2 milioane de euro, per total, atat in echipamente, cat si in pregatirea oamenilor” – declara Mircea Vlah.

Companie
Scurt Istoric
Grupul
Filozofia
Organizatia
Sisteme Informationale
Acreditari si diplome
Profinstruct
Presa
Servicii
Solutii transport
Logistica/depozitare
Depozitare si distributie temperatura controlata
Externalizare transport si logistica
Atelier service autorizat pentru camioane
Sectoare activitate
FMCG
Perisabile
Automotive
Chimice
Electrocasnice
Hartie
Mobilier
Medicamente
Anvelope
Constructii
Serviciu Clienti
Comenzi transport on-line
Comenzi logistica /distributie on line
Cerere oferta
Serviciul documente transport
Persoana de contact Dumagas
Info fleet
Sugestii si reclamatii
Certificari Siguranta si Mediu
Certificari de calitate
Politica de mediu
Servicii
Atelier service autorizat pentru camioane